Saturday, February 18, 2012

Let's raise our hands and says Alhamdulillah....=D

Bismillahirrahmanirrahim....Assalamualaikum, frieden...wie geht es dir???haaa...speaking german sikit..hehe...macam mana kawan2 seuniversiti saya???ada rasa gumbira??happy??..maklumlah,masing2 baru dapat baucar buku RM200..huish....banyak boleh beli tu tau!!............Alhamdulillah3...syukurlah kita pada pemberi segala rezeki..Allah s.w.t....



waahhh...nampak muka2 gembira pelajar lepas dapat baucar...saya apatah lagi....pantang tengok buku..kalau pegi kedai buku tu..macam2 la yg berkenan di hati.....duit je yang tak ada nak beli banyak2..haha...=D

nie dia 2 buah buku pertama saya beli pakai baucar...tadaaaaaaaaa!!!!!!


novel islamik dari Fatimah Syarha...Sebarkan Cinta-Mu....yang ini last masa saya beli and still ramai yg request buku nie....this is not a typical novel yg berlambak2 dekat pasaran sekarang...its like 2 in 1 punya buku....pertama...dia macam novel biasa..ada watak..cerita..klimaks..ending...blablabla...yang kedua...novelis nie selitkan sekali panduan2 ttg masalah seharian dan penyelesaian dari perspektif Islam...hadis2 dan ayat Quran....its a different way of learning about religious...baca dan enjoy the story..pada masa yg sama,dapat byk ilmu yg berkenaan...hmmm...x sabar nak baca nie!!


Kutemui Cinta-Nya by Dr.Farhan hadi....sekali pandang,tengok nama penulisnya pun saya dah tertarik nak beli..haha..i've read earlier novel by Dr.farhan hadi..tajuk dia 'Denyut Cinta Medik'...sangat best!!...i'm looking foward to read this novel as well..tapi kena habiskan baca novel yg dkt atas nie dulu..heehee...dan untuk yang tak tahu...dua2 novelis nie..Fatimah syarha dgn Dr.Farhan hadi adalah suami isteri..=)

hmmmm..dah habis baucar RM 50....selebihnya akan dibelanjakan utk benda yg lebih penting..adik saya dah tempah 2 buah novel sejarah Islam..haish..tau2 je kakak dia dapat baucar buku...hehe...=) okayh..kawan2 semua...jangan la habiskan baucar tu semua buat beli novel2 cinta ye..haaa...x comey arr gitu... ;D


pssssssssst : berangan-angan bila dah ada rumah sendiri nanti,nak buat satu bilik/ruang utk letak semua buku2,majalah n bahan bacaan saya...baru ulat buku namanya...syiookk!!!






2 comments:

Miss Orangeee said...

wah, dgr tajuk pn rasa cam x sabar nak baca ^-^

hanizah nor said...

hehehe...wani beli apa baucar buku tu??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...